Gastro-projekt kojega organizira Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji s ugostiteljima s područja Grada Gospića započinje danas! „Tjedan šljiva, gljiva i krumpira“ održava se uz geslo „Odlično je- iz Like je“ kada ćemo od 25. rujna do 1. listopada po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama u Gospiću moći kušati delicije koje će se nuditi toga tjedna spravljene upravo od šljiva, gljiva i krumpira. Da bi sve bilo po lički, uz to će se posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni svima nama i turistima koji će Gospić posjetiti za trajanja manifestacije „Jesen u Lici“.
Ovo je samo jedan od načina promocije Like koja se u smislu kvalitete hrane želi nametnuti i kao gastro-destinacija. Lani su ovu manifestaciju podržali mnogi restorani s područja Gospića, a ove godine zamalo svi pa će se na njihovom meniju naći jela poput juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, janjetinom i krumprima ispod peke, pizza od tri vrste gljiva, pole i slanina, buhtle i štrudle sa šljivama i još puno toga.
TZ/L. O.