U Kulturno Informativnom Centru Gospić, u organizaciji LAG-a LIKA, održan je sastanak s Radnom skupinom za mesne proizvode u sustavu „Lika Quality“. Zadatak Radne skupine je uspostavljanje parametara koji karakteriziraju proizvode iz mesne skupine a kako bi se proizvođači temeljem istih mogli natjecati za dobivanje oznake „Lika Quality“.
Sastanku su prisustvovali predstavnici proizvođača Robert Čačić, i Mile Tomljenović te predsjednik Udruge uzgajivača ovaca „Lika“ Tomislav Rukavina dr.vet.med, kao i predstavnici LAG-a LIKA.
Ovaj sastanak je značajan korak u razvoju sustava „Lika Quality“, oznake koja će domaće proizvode s višom kvalitetom posebno izdvajati na tržištu. Projekt je svakako značajan radi poticanja lokalnih proizvođača.
Kako je naglasio voditelj LAG-a LIKA Tomislav Kovačević, u procesu brendiranja Like kao prepoznatljive turističke destinacije iznimno je bitno razvijati brendiranu hranu kroz sustav kvalitete „Lika Quality“.
L.O./LAG