Lokalna akcijska grupa Lika je u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Ličko-senjske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Otočac danas u Kulturno informativnom centru u Gospiću priredila prezentaciju „Proces certifikacije ugostiteljskih objekata koji nude jela s popisa gastronomske baštine“, vezano uz proces dodjele posebnog standarda za UO – Hrvatska autohtona kuhinja. Skup je otvorio voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević koji je u uvodnom govoru predstavio projekt „INTEGRA Lika 2020“. Pri tome je naglasio kako je autohtona kuhinja vrlo bitan segment ovoga projekta čiji je cilj, između ostaloga, jačati prepoznatljivost područja Like i Hrvatskog primorja kao ekološki prihvatljive destinacije, s bogatom ponudom autohtonih gastronomskih specijaliteta. Ovo je pozdravio i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Gospića Dragan Hećimović. -Kao što vam je poznato već se započelo s radom na procesu certifikacije. Od velike je važnosti da se u što većem broju uključimo u ovaj projekt. Pomoć u savjetodavnom radu i stručnom smislu dat će nam i Obrtnička komora Ličko-senjske županije koja nam inače uvijek stoji na raspolaganju. Jedan od elemenata autohtone ponude svakako treba biti i ponuda jela od ličke buše, odnosno svih namirnica proizvedenih na području Like i Hrvatskog primorja, kazao je Hećimović. Proces dodjele posebnog standarda „Hrvatska autohtona kuhinja“ predstavili su Ivica Štambuk i Zlatko Puntijar iz Hrvatske obrtničke komore, pri čemu Zlatko Puntijar ima vrlo bogato praktično iskustvo u ponudi autohtone kuhinje kao vlasnik hotela „Puntijar“ u Gračanima. Osim ljudi iz struke na ovoj radionici bili su nazočni i učenici Strukovne škole Gospić, ugostiteljskog usmjerenja, u društvu svojih profesora. L. O.