U organizaciji Turističke zajednice Grada Gospića Kulturno informativni centar (KIC) i Srednja strukovna škola Gospić ugostit će dvodnevni program edukacije pod nazivom “Od ideje do zalogaja”. Program je namijenjen isključivo turističkom sektoru s područja grada Gospića koji se bavi gastro ponudom.
Prvi dan: 26.10.2023., 16:00 – 19:00, Kulturno informativni centar Gospić
– “Sigurnost hrane” – mag.ing. Joško Bekavac
– “Od ideje do zalogaja” – Exquisite Master Chef Ivica Katić i Exquisite Chef Ivan Temšić
– “Vještine, kompetencije, sposobnost slastičara” – Exquisite Pastry Chef Antonija Nikolić
– “Gljive Like (tartuf i vrganj)” – Akademski slikar Ivan Golac
Drugi dan: 27.10.2023., 10:00 – 15:00, Srednja strukovna škola Gospić (kabinet za kuhanje)
Jelovnik:
– Predjelo: Gnudi od ličke skute s tartufima; Sljubljivanje ličkog sira škripavca s istarskim uljem
– Glavno jelo: Janjeći kotleti s domaćim medom i svježim začinskim biljem; Pave od ličkog krumpira, umak od šljiva i vina
– Desert: Tart s kremom od ličke base, marinirane šljive u likeru od drijena
Pozvani su svi zainteresirani subjekti iz turističkog sektora da se pridruže ovom jedinstvenom programu i unaprijede svoju gastro ponudu.
L.O.