Zelenije Brinje: Vrtić ‘Tratinčica’ sudjeluje u projektu Inin zeleni pojas 2024.

0

Projekt dječjeg vrtića „Tratinčica“ Brinje, pod nazivom „Zelenije Brinje“, izabran je među 158 prijavljenih vrtića za provedbu Ininog projekta „Inin zeleni pojas za 2024. godinu“. Ovaj projekt usmjeren je na ozelenjavanje prostora oko vrtića, s naglaskom na krajobrazno oblikovanje i uređenje zelenih površina. Poseban fokus stavljen je na važnost zelene infrastrukture i smanjenje onečišćenja okoliša, posebice u dvorištu gdje djeca svakodnevno borave.

Provedba projekta uključivala je nabavu, dopremu i sadnju drveća, kao i edukaciju djece o biljkama, zemlji, načinu sadnje te značaju takvih aktivnosti za okoliš. U realizaciji sadnje sudjelovali su djelatnici Komunalnog poduzeća d.o.o. Brinje, djelatnici vrtića „Tratinčica“, djeca i volonteri. Vrtić pohađa 35 djece, a kroz sudjelovanje u sadnji, mališani su na zabavan i edukativan način učili o važnosti očuvanja okoliša i stvaranja zelenih prostora. U sklopu projekta posađeno je sedam kuglastih bagrema i tri sitnolisne lipe.

Oglas

Načelnik Općine Brinje, Zlatko Fumić, zahvalio je Ini na prepoznavanju važnosti projekta te naglasio kako će se povjerenje opravdati kroz daljnje ekološke aktivnosti, sve s ciljem stvaranja zelenijeg i zdravijeg Brinja.

L.O.