Radovi na Zelenoj tržnici u Perušiću dobro napreduju

0

Sudeći po situaciji na gradilištu projekt izgradnje Zelene tržnice u središtu Perušića teče prema zacrtanom planu, iako povremene oborine usporavaju očekivanu dinamiku. Ugovorena vrijednost radova je 948.986,58 €, a ugovor je sklopljen između Općine Perušić s izvođačem radova poduzećem “Millem-inženjering d.o.o.” iz Gospića. Završetak radova očekuje se u roku od 18 mjeseci.

Načelnik Općine Perušić Ivica Turić – Bećar(HDZ) ponosan je što će žitelji ovoga gradića konačno dobiti jedan ovakav respektabilan i svakako funkcionalan objekt od kojega se s pravom puno očekuje.

Oglas

“Zelena tržnica gradi se prema svim važećim standardima za tržnice i sukladno potrebama Općine Perušić i lokalnog stanovništva. Tržnica će raspolagati s tri zatvorena prostora za prodaju mliječnih proizvoda, imat će ribarnicu i mesnicu, kao i još 18 vanjskih natkrivenih štandova. Gradilište često obilazim i vrlo sam zadovoljan dinamikom radova koji su tijekom mjeseca listopada prestajali samo u vrijeme vrlo lošega vremena i obilnih oborina.
Ako se radovi nastave s ovakvim tempom svakako da možemo očekivati realizaciju toga objekta u zadanim rokovima“, optimističan je načelnik Ivica Turić. Od ukupnog iznosa koji je ugovoren, dio projekta se sufinancira kroz Program gospodarske i društvene revitalizacije Like od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u visini od 253.000 €, dok se preostali iznos financira iz vlastitih sredstava Općine Perušić.

U sklopu tržnice planiran je prostor za odlaganje otpada, sanitarni čvorovi, kao i prostorije za upravitelja tržnice gdje će se nalaziti sva potrebna oprema za njeno redovno i nesmetano funkcioniranje. U sklopu tržnice bit će izgrađena i nova parkirna mjesta za potrebe posjetitelja i teretnih automobila za prodaju stočne hrane.

L. O.