Gopićanin dragovoljno predao streljivo, pronađena minsko-eksplozivna sredstva u blizini Vukave

0
Ilustracija

Građanin s područja Gospića u petak je dragovoljno predao 378 komada raznog streljiva, tri spremnika i prigušivač. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je te predmete i pohranio ih u skladište do uništenja.

Dan kasnije, građanin u blizini mjesta Vukava pronašao je minsko-eksplozivna sredstva. Policijski službenik utvrdio je da se radi o minobacačkoj mini i ručnoj bombi M-50, zaostalima iz Domovinskog rata, koje su također sigurno pohranjene do uništenja.

Oglas

Na području Ličko-senjske županije i dalje se pronalaze minsko-eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata. Ovaj problem posebno je opasan ako ta sredstva pronađu djeca, stoga je svijest o ovoj opasnosti od iznimne važnosti.

Policija ponovno poziva građane koji u svojim domovima imaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez sankcija pozivom na broj 192. Također, građani se upozoravaju da takva sredstva ne odlažu u kontejnere za smeće ili u prirodu, jer time izravno ugrožavaju živote drugih.

L.O.