Blagdan sv. Luke proslavljen u Gospiću: vjernici i liječnici na misi koju je predvodio preč. Mišel Grgurić

0

Blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika, proslavljen je 18. listopada večernjom svetom misom u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Svetu misu predvodio je preč. Mišel Grgurić, duhovnik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Gospiću i kancelar Gospićko-senjske biskupije. Uz brojne vjernike, misi su prisustvovali članovi društva i medicinsko osoblje iz Gospića.

U propovijedi, preč. Grgurić istaknuo je ulogu molitve u kršćanskom životu, navodeći prispodobe sv. Luke koje pozivaju na upornost, strpljivost i poniznost u molitvi. “U molitvi, kao učenici, bdijemo pozorni na Onoga koji jest i koji dolazi. Spominjući se njegova prvog dolaska u poniznosti tijela i nadajući se njegovu drugom dolasku u slavi”, poručio je Grgurić. Također je naglasio kako je sv. Luka, osim što je bio liječnik, bio i slikar, što ga čini posebnim među evanđelistima.

Oglas

Mons. Grgurić je pozvao sve prisutne, posebno liječnike, da slijede primjer sv. Luke u pružanju ljubavi i služenju potrebitima, naglašavajući Isusov poziv na služenje, a ne da budemo služeni. “Nemojmo se varati i misliti da smo nešto uzvišeno i da se čitav svijet vrti oko nas”, poručio je vjernicima, ističući važnost skromnosti i služenja u svakodnevnom životu.

L.O.