Plitvička jezera uvrštena među top 100 svjetskih destinacija održivog turizma

0

Nacionalni park Plitvička jezera dobio je prestižno međunarodno priznanje uvrštavanjem na listu 2024 Green Destinations Top 100 Stories, koja okuplja destinacije koje se ističu svojim naporima u održivom razvoju. Ova lista prepoznaje projekte i inicijative koje promiču održivost u turizmu, a Plitvička jezera su svojim predanim radom zaslužila mjesto među globalnim liderima u tom području.

Osim što oduševljavaju prirodnim ljepotama, Plitvička jezera prednjače u implementaciji ekoloških rješenja u turističkoj industriji. Sudjelovanjem u inicijativama poput zajedničke ulaznice za zaštićena područja Like, park aktivno smanjuje pritisak na najposjećenije dijelove te nudi posjetiteljima priliku da otkriju manje poznata, ali jednako vrijedna prirodna bogatstva.

Oglas

Ovo međunarodno priznanje potvrđuje posvećenost parka očuvanju prirodne baštine i promicanju odgovornog turizma.

Kako smo već smo ranije izvijestili, destinacija Lika također je uvrštena na ovu prestižnu listu, zahvaljujući svom projektu „Zajedno za bolju budućnost: Ujedinjenje ljudi za napredak destinacije“, čime se dodatno istaknula važnost regije u održivom razvoju.

L.O.