Za vikend teška prometna na A1: teško ozlijeđen 82-godišnjak

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih izdvajamo jednu ozbiljniju koja se dogodila u petak, 11. listopada 2024. godine, u ranim jutarnjim satima na autocesti A-1 u smjeru juga, na području Gospića. U toj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba, dok je druga zadobila lakše ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 37-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom srpske registracije te se s odmorišta uključivao u promet, ne propustivši vozila koja su se već kretala prometnom trakom. Tom prilikom došlo je do sudara s osobnim automobilom slovačke registracije, kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Slovačke. U nesreći je teško ozlijeđen 82-godišnjak, dok je 61-godišnjak lakše ozlijeđen, a obojica su bili putnici u automobilu srpske registracije. Protiv 37-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Na području Senja evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Gospića, Otočca i Senja.

Tijekom vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu s ciljem održavanja sigurnosti na cestama i sankcioniranja prekršaja, posebno prekoračenja dopuštene brzine te upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je 28 prekršaja vezanih za brzinu, 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 11. listopada, u Korenici, gdje je 24-godišnjak iz Otočca zatečen s 2,76 g/kg alkohola u krvi.

L.O.