Policija razotkrila prijevaru nakon prometne nesreće

0

Policijski službenici Policijske postaje Otočac završili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim mladićem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja. Istraživanje se proširilo i na 26-godišnjaka te 21-godišnjaka, također s područja Vrhovina, zbog sumnje u poticanje na počinjenje navedenog kaznenog djela.

Incident je uslijedio nakon prometne nesreće koja se dogodila 9. listopada oko 23:30 sati u Zalužnici. Prema policijskom izvješću, 26-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola (0,75 g/kg), vozio je osobni automobil gospićkih registracija kada mu je na put iznenada istrčao konj. Vozač nije uspio izbjeći životinju te je autom udario u nju prednjim dijelom vozila, zbog čega je 21-godišnji putnik u vozilu lakše ozlijeđen.

Oglas

U istrazi je otkriveno da se 19-godišnji putnik lažno predstavio kao vozač u trenutku nesreće. Na temelju njegovih navoda, policijski su službenici sastavili službenu dokumentaciju, što je dovelo do daljnje istrage i sumnje u ovjeravanje neistinitog sadržaja.

L.O.