Rotary klub Gospić raspisao natječaj za studentske stipendije

0

Rotary klub Gospić objavio je natječaj za dodjelu stipendije redovitim studentima 4. i 5. godine visokih učilišta koji imaju prebivalište na području Grada Gospića. Stipendija u visini od 100 eura mjesečno dodjeljuje se za akademsku godinu 2024./2025., počevši od listopada 2024. pa do srpnja 2025. godine, ukupno 10 mjeseci.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji ispunjavaju nekoliko uvjeta, među kojima su redoviti status studenta 4. ili 5. godine, prebivalište na području Grada Gospića, te da tijekom studiranja nemaju zaostajanja osim iz zdravstvenih razloga. Kandidati ne smiju biti apsolventi niti studenti razlikovne godine, a također ne smiju imati upisano mirovanje studentskih obveza u tekućoj akademskoj godini.

Oglas

Za prijavu na natječaj potrebno je dostaviti nekoliko dokumenata, uključujući presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, potvrdu visokog učilišta o redovitom statusu, dokument koji dokazuje prosjek ocjena, te potvrdu porezne uprave o prosječnom mjesečnom prihodu po članu zajedničkog kućanstva za 2022. godinu. Kandidati trebaju priložiti i kratko motivacijsko pismo pod nazivom „Biram Liku“.

Prijave se zaprimaju elektroničkom poštom na adresu rotarygs1@gmail.com, a krajnji rok za podnošenje prijave je 15. studenog 2024. godine. Kriteriji za odabir stipendista uključuju prosjek ocjena, socijalni status i motivacijsko pismo. Komisija za dodjelu stipendija, nakon provjere dokumentacije, sastavit će listu prijavljenih kandidata te obaviti razgovore s onima koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Sva tri kriterija ravnomjerno će se uzeti u obzir pri donošenju konačne odluke.

Student koji ostvari pravo na stipendiju potpisuje ugovor s Rotary klubom Gospić, a sredstva će se isplaćivati do 10. u mjesecu za tekući mjesec na tekući račun studenta. Dobitnik stipendije suglasan je da se njegovo ime koristi za promociju izvrsnosti i odlučnosti povratka u Liku.

L.O.