U Ličko-senjskoj županiji potpisani ugovori za prijevoz učenika osnovnih škola vrijedni 1,4 milijuna eura

0

U Kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja danas su potpisani ugovori za prijevoz učenika osnovnih škola kojima je Ličko-senjska županija osnivač. Župan Petry istaknuo je kako je županija, temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, obvezna organizirati prijevoz učenika te je provedena javna nabava na temelju koje su potpisani ugovori na razdoblje od jedne godine. Petry je kazao kako je vrijednost potpisanih ugovora 1.402.701,75 eura s PDV-om, a ugovori se odnose na prijevoz učenika 12 osnovnih škola.

Pročelnica UO za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić prezentirala je detalje potpisanih ugovora. Prijevoz će obavljati tri prijevoznika: Autotrans d.d. Cres, Prijevoznički obrt Josip Knežević i zajednica ponuditelja Prijevozničkog obrta Josip Knežević i Obrta za prijevoz putnika Velebit tours.

Oglas

Autotrans d.d. Cres osigurat će prijevoz za učenike Osnovnih škola Karlobag, Senj i Novalja, s vrijednošću ugovora od 364.815,00 eura s PDV-om. Prijevoznički obrt Josip Knežević zadužen je za prijevoz učenika Osnovnih škola Plitvička Jezera, Korenica, Donji Lapac i Udbina, a vrijednost njegovog ugovora iznosi 463.565,25 eura s PDV-om. Zajednica ponuditelja, koju čine Prijevoznički obrt Josip Knežević i Obrt za prijevoz putnika Velebit tours, prevozit će učenike Osnovnih škola Perušić, Kosinj, Otočac, Brinje i Lovinac, s ukupnom vrijednošću ugovora od 574.321,50 eura s PDV-om.

Ovim ugovorima obuhvaćen je prijevoz 646 učenika osnovnih škola na području Ličko-senjske županije što predstavlja čak 31% učenika osnovnih škola na području županije, a župan Petry izrazio je zadovoljstvo što je ovaj proces uspješno proveden te su ugovori potpisani na vrijeme, čime je osigurana sigurna i redovita nastava za sve učenike. Kada se zbroje i učenici srednjih škola, još 330 učenika koristi usluge prijevoza, što dovodi do ukupne brojke od 976 učenika.

L.O.