Proizvođači s oznakom “Lika Quality” oduševili na 26. Jeseni u Lici

0

Od 4. do 6. listopada, Gospić je bio središte zbivanja, domaćin 26. manifestacije Jesen u Lici koja je okupila brojne izlagače iz cijele zemlje i regije. Bogata kulturna i gastronomska ponuda oduševila je posjetitelje, a posebno su se istaknuli proizvodi s oznakom “Lika Quality”, koja jamči izvrsnost i autentičnost lokalnih proizvoda.

Na brojnim štandovima mogli su se pronaći izlagači kao što su OPG Vunena čarolija, L’vidis rukotvorine, Obrt Medenko, Domaća radinost Slavica Čorak, OPG Svetić Marijana, Udruga Škrinjica Gospić, Domaća radinost Jasna Buneta, Acrilika Design, OPG Brkljačić, Bronzi Bee, OPG Šop, SOPG Ivan Maras, OPG Balenović, Obrt za proizvodnju kolača ‘’Plitvička štrudla’’, OPG Vlainić Ivan, Obrt Divinum, OPG Ajda, Agrovelebit, Pupilj j.d.o.o. i Udruga Škrinjica. Svi su oni predstavili svoje vrhunske proizvode i rukotvorine, privlačeći pažnju posjetitelja svojim inovativnim pristupom očuvanju ličke tradicije.

Oglas

Osim bogate ponude sireva, meda, rakija i drugih delicija, na manifestaciji su se mogli vidjeti i proizvodi rukotvoraca koji su pažljivo pripremili asortiman inspiriran prirodom i kulturnim naslijeđem Like. Ponosno su predstavljeni i autohtoni suveniri te razni ukrasni predmeti koji odišu duhom ovog kraja. Svi izlagači imali su standardizirane promotivne materijale, čije je predstavljanje podržano sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, čime je dodatno osnažen vizualni identitet proizvoda s oznakom “Lika Quality”.

Manifestaciju je otvorio premijer Andrej Plenković, ističući kako je Jesen u Lici važan događaj koji na najbolji način prezentira trud i kreativnost lokalnih proizvođača. Posebno je pohvalio sve veći broj izlagača i raznovrsnost ponude, naglasivši kako manifestacija doprinosi afirmaciji ličke kulture, poljoprivrede i obrta.

Posjetitelji su mogli uživati u raznim aktivnostima poput ocjenjivanja sira, meda i rakije, ali i u prezentacijama starih zanata i etnografskih zbirki. Poseban interes izazvale su izložbe autohtonih životinja poput ličke ovce pramenke i goveda buša, koje su simbol očuvanja tradicije i povijesnog naslijeđa Like.

26. Jesen u Lici još je jednom potvrdila važnost ovakvih događanja za povezivanje zajednice, jačanje gospodarstva i promociju Like kao destinacije bogate kulturne baštine i autentičnih proizvoda. Proizvođači s oznakom “Lika Quality” svojim su angažmanom i kvalitetom još jednom potvrdili da su pravi ambasadori ličke izvrsnosti.

L.O.