Gospićanin prevaren za više od 20.000 eura kroz lažne investicije putem društvenih mreža

0

U Policijskoj postaji Gospić jučer je zaprimljena kaznena prijava 52-godišnjeg muškarca iz Gospića koji je izvijestio o sumnji u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare. U razdoblju od srpnja do rujna ove godine, nakon što je stupio u kontakt s nepoznatim osobama putem društvenih mreža koje su ga navodile na ulaganje u dionice i vrijednosne papire, oštećeni je uplatio dogovoreni novčani iznos i dostavio svoje osobne podatke. Međutim, obećana isplata zarade nikad nije realizirana.

Provjerom stanja na svom bankovnom računu, oštećeni je otkrio nedozvoljene transakcije, čime je financijski oštećen za više od 20 000 eura.

Oglas

Ovaj incident još jednom ukazuje na važnost opreza pri prihvaćanju investicijskih ponuda koje obećavaju nerealno visoke prinose u kratkom razdoblju, posebice ako od vas zahtijevaju ulaganje novca. To je često jasan pokazatelj mogućih prijevarnih namjera.

Građani mogu pronaći dodatne savjete o izbjegavanju investicijskih prijevara u informativnom letku te na web stranici Web heroj.

L.O.