Prometne nesreće i dragovoljna predaja oružja obilježili vikend u Ličko-senjskoj županiji

0

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je osam prometnih nesreća, među kojima je jedna rezultirala teškom ozljedom. U nesreći koja se dogodila 5. listopada u 9:10 sati na državnoj cesti broj 8, u Senjskoj Dragi, teško je ozlijeđen 71-godišnji mađarski državljanin.

Nesreća se dogodila kada je vozač motocikla mađarskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Senja prema Žutoj Lokvi, izgubio nadzor nad vozilom prilikom ulaska u blagi desni zavoj. Zbog neprilagođene brzine pao je s motocikla, koji se zaustavio izvan kolnika. Ozlijeđeni motociklist zadržan je na liječenju u KBC Rijeka.

Oglas

Ostalih sedam prometnih nesreća, koje su se dogodile na području Gospića, Otočca, Korenice i Karlobaga, prošle su s materijalnom štetom. Tijekom vikenda policija je provela i niz preventivno-represivnih akcija usmjerenih na poboljšanje sigurnosti u prometu, pri čemu je utvrđeno ukupno 41 prometni prekršaj: 20 prekršaja prekoračenja brzine, 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Osim prometnih intervencija, policija je reagirala i na dragovoljnu predaju oružja. U subotu je jedan građanin prilikom čišćenja kuće na području Senja pronašao te predao 14 elektrodetonatorskih kapisli, kilogram vojnog eksploziva TNT, ručnu bombu M52 P3 i 18 komada raznog streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je i pohranio opasne materijale u skladište do njihovog uništenja.

Policija ponovno podsjeća da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava moguća bez ikakvih sankcija. Građani koji u svojim domovima još uvijek posjeduju takva sredstva mogu pozivom na broj 192 prijaviti želju za predajom, nakon čega će stručni policijski službenici preuzeti opasne predmete. Oružje se ne smije donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do neželjenih ozljeđivanja.

Policija poziva građane da se pridruže akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom se želi smanjiti broj ilegalnog oružja u domovima te povećati sigurnost zajednice.

L.O.