Lika Fest 2024: Spektakl tradicije i glazbe u Gospiću

0

U Gospiću je sinoć u sklopu 26. Jeseni u Lici održan drugi Lika Fest, koji je privukao veliki broj posjetitelja. Organizacija ovog svečanog događaja bila je u rukama Ličko-senjske županije.

Pobjednik ovogodišnjeg festivala bio je Dražen Žanko s pjesmom “Velebite”, a pridružili su mu se na pobjedničkom postolju Prijatelji tambure Bihać s pjesmom “Senka” na drugom mjestu i Vlado Dasović s pjesmom “Mala garava” koji je zauzeo treće mjesto. Nagradu publike odnio je Stjepan Milinković sa svojom pjesmom “Liko moja tu žive Hrvati”.

Oglas

Na događaju su bili nazočni župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, i njegova zamjenica, Jasna Orešković-Brkljačić, koji su zajedno s gradonačelnikom Gospića, Darkom Milinovićem, dodijelili nagrade najuspješnijim izvođačima. Ovaj festival ne samo da je proslavio glazbenu kulturu, već je i ojačao zajedništvo i kulturni identitet Like.

Izvrsna organizacija i bogat kulturni program, koji su uključivali nastupe izvođača iz raznih dijelova Hrvatske, zaslužuju posebne pohvale. Ovogodišnji Lika Fest još jednom je potvrdio svoje mjesto kao jedan od ključnih događaja u kalendaru regionalnih festivala, ostavljajući snažan dojam na sve prisutne i postavljajući visoke standarde za buduće manifestacije.

L.O.