Rekordan broj darivatelja na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Senju

0

Na posljednjem ovogodišnjem dobrovoljnom darivanju krvi u Senju, održanom u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Senj, pristupio je dosad rekordni broj darivatelja. Ukupno je sudjelovalo čak 77 darivatelja, od kojih 12 žena i 65 muškaraca. Prikupljeno je impresivnih 70 doza krvi, koje je darovalo 8 žena i 62 muškarca.

Posebno je istaknuto da je na ovoj akciji bilo i 9 novih darivatelja, među kojima je 6 muškaraca i 3 žene. Također, u akciji su sudjelovali i maturanti senjske Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića, čime su dali pozitivan primjer svojim vršnjacima i potaknuli buduće generacije na plemeniti čin darivanja krvi.

Oglas

„Darivanje je prošlo po planu, te smo ponovno premašili dosad rekordan broj prikupljenih doza krvi za naše društvo Crvenog križa, a i pridobili dosta novih darivatelja. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pristupili akciji, te ih sve pozivamo na obilježavanje Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koje će se održati u Domu kulture M. C. Nehajeva, 25. listopada“, izjavio je ravnatelj GD Crvenog križa Senj Ante Škrgatić.

L.O.