U Otočcu se uskoro održava 3. Jesenski festival

0

Od 14. do 20. listopada 2024. godine, u gradskom parku u Otočcu održat će se 3. Jesenski festival. Tijekom tjedan dana posjetitelji će moći uživati u umjetničkim instalacijama od slame, vune i lišća, a organizatori su pripremili bogat program za sve uzraste.

Poznati akademski kipar Nikola Faller iz Osijeka, prepoznatljiv po radu svoje udruge „Slama Land Art“, već treću godinu zaredom obogatit će otočki park svojim slamnatim skulpturama. Izložba, koja će biti otvorena u ponedjeljak 14. listopada u 17 sati, uključuje nove skulpture koje će se pridružiti već poznatim likovima od slame poput jelena i pastrve, koje su postale prepoznatljiv simbol festivala.

Oglas

Subota, 19. listopada, najvažniji je dan festivala, kada će glavna zvijezda programa biti vuna. Domaćin programa, udruga Gačanka Otočac, ove godine obilježava 20 godina djelovanja te će predstaviti svoje radove, kao i radove nekoliko drugih udruga, obrtnika i OPG-ova koji se bave obradom i iskorištavanjem vune. Posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama filcanja, predenja i pletenja, te se upoznati s nizom modernih načina obrade vune koji se koriste diljem Hrvatske i izvan nje. Uz to, posjetitelji će moći uživati u sajmu vunenih proizvoda, a za glazbeni dio programa pobrinut će se vokalna skupina Kantalice, koja će svojim nastupom unijeti dodatnu dozu tradicije i ugođaja.

Završni dan festivala, u nedjelju, obilježit će Nikola Faller, koji će gradski park u Otočcu pretvoriti u pravo umjetničko platno kroz crteže od lišća, stvarajući najljepše jesenske prizore i prenoseći tako duh Otočca u svijet.

Organizatori pozivaju sve građane i posjetitelje da se pridruže proslavi jeseni, umjetnosti i tradicije te uživaju u bogatom programu koji nudi 3. Jesenski festival u Otočcu.

L.O.