Vikend akcije u prometu: 76 prekršaja zbog brzine, najviša izmjerena koncentracija alkohola 1,90 promila

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu s ciljem održavanja sigurnosti na cestama te sankcioniranja prekršaja poput prekoračenja dopuštene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

U sklopu ovih akcija utvrđeno je ukupno 76 prekršaja zbog prekoračenja brzine, 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 9 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća izmjerena koncentracija alkohola zabilježena je kod 34-godišnjeg vozača iz Gračaca na području Gospića, gdje je u nedjelju, 22. rujna 2024. godine, izmjereno 1,90 g/kg.

Oglas

Osim toga, 18. rujna 2024. godine, na Europski dan bez poginulih u prometu, policijski službenici su pojačano nadzirali sudionike u prometu, s naglaskom na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“: brzinu, alkohol, pojas te nepropisnu uporabu mobitela tijekom vožnje, kao i na nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu.

Cilj ovog projekta na području Policijske uprave ličko-senjske bio je u cijelosti ostvaren, jer tog dana nije zabilježena nijedna prometna nesreća s poginulim osobama.

L.O.