Kreće adaptacija zgrade i novi postav Muzeja Gacke u Otočcu

0

U Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu započela je prva faza radova na adaptaciji prizemlja zgrade, čime se kreće u realizaciju novog stalnog postava Muzeja Gacke. Ova etapa uključuje građevinske, elektrotehničke i strojarske radove, a cjelokupni projekt provodit će se kroz nekoliko godina. U kasnijim fazama planirano je opremanje prostora te izrada grafičkih i multimedijalnih sadržaja kako bi se muzej prilagodio suvremenim potrebama korisnika.

Prva etapa obuhvaća renovaciju podova, zidova i stropova, ugradnju nove rasvjete i stolarije te zamjenu radijatora ventilokonvektorima. Radovi vrijedni 389.442,59 eura financirani su iz više izvora, uključujući Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Otočac te sredstva Učilišta. Izvođač radova je tvrtka Graditelj svratišta d.o.o. iz Zagreba, odabrana putem javne nabave.

Oglas

Novi stalni postav Muzeja Gacke nalazit će se u prizemlju zgrade i obuhvatit će šest tematskih cjelina koje će prezentirati bogatu povijest Otočca i Gacke, od bakrenog doba i Japoda do 20. stoljeća. Muzej će biti opremljen prostorom za prijam posjetitelja, info pultom i trgovinom, a prilagodit će se i osobama s poteškoćama u vidu, sluhu i pokretljivosti.

Cilj ovog projekta je modernizacija muzejske djelatnosti, povećanje broja posjetitelja te bolja prezentacija povijesti regije kroz atraktivan i pristupačan muzejski postav. Organizator se zahvaljuje pokroviteljima i donatorima koji su omogućili realizaciju ovog značajnog projekta.

L.O.