Tragedija na Pagu: jedna osoba poginula, druga zaglavljena na stijeni

0
Foto: HGSS

Prilikom penjanja na opasnu stijenu na otoku Pagu, jedan je penjač smrtno stradao, dok je drugi u opasnosti, potvrdila je ličko-senjska policija.

Incident se dogodio kod Metajne, a policija je obaviještena o nesreći u 13:32. Prema neslužbenim informacijama, jedna osoba je pala s litice i na mjestu preminula, dok je druga osoba ostala na stijeni, do koje se može pristupiti jedino s morske strane. Na terenu su, uz policiju, i ostale hitne službe uključujući HGSS, hitnu pomoć i vatrogasce, koji se pokušavaju čamcima približiti litici.

Oglas

– Danas oko 14:30 sati, HGSS je zaprimio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na otoku Pagu. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala uslijed pada sa stijene, dok je druga osoba spašena i nije ozlijeđena. Zemaljske ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenirale su na terenu i uspješno izvukle unesrećenu osobu iz stijene. Na terenu je bio i helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja. Penjački par penjao se na stijenu Stogaj, gdje je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima – napisali su iz HGSS-a.

L.O.