Otočac domaćin 8. božićnog međunarodnog turnira u kuglanju

0

Otočac će ove godine biti domaćin 8. božićnog međunarodnog turnira u kuglanju, koji će se održati u disciplini 1×120 hitaca. Kvalifikacije za ovaj prestižni turnir počinju 14. listopada i traju do 20. prosinca 2024. godine, dok će se veliko finale održati 21. prosinca s početkom u 12:00 sati.

Turnir se održava u kuglani tipa Funk s 6 staza, a na finalnom danu će se natjecati 20 najboljih igrača iz kvalifikacija te još 4 igrača po posebnom pozivu. Ukupni nagradni fond iznosi čak 3.500 eura, a nagrade će biti dodijeljene igračima od 1. do 8. mjesta. Pobjednik će kući odnijeti glavnu nagradu od 1.200 eura, dok će 2. i 3. plasirani igrači dobiti pehare, a natjecatelj koji obori rekord kuglane osvojit će dodatnih 100 eura.

Oglas

Posebno zanimanje izaziva božićni turnir za žene, na kojem će 10 najbolje plasiranih igračica u finalu, uz 2 igračice po pozivu, dobiti priliku natjecati se za nagrade. Nagrade za žene dodjeljuju se prema raspodjeli od 50%, 30% i 20% ukupnog nagradnog fonda.

Turnir je otvoren i za mlade ispod 18 godina, rekreativce te igrače starije od 65 godina, a šest najboljih iz ove kategorije plasirat će se u finale. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura, dok je svaki treći nastup besplatan.

Osim napetih natjecanja, na dan finala organizirana je bogata tombola, koja će dodatno obogatiti ovo sportsko događanje. Organizatori, među kojima je i Turistička zajednica grada Otočca i brojni sponzori, pozivaju sve zaljubljenike u kuglanje da se pridruže ovom jedinstvenom turniru.

L.O.