Pred nama sunčan vikend, uz temperature do 26 stupnjeva

0

Diljem zemlje jutros nas je dočekalo sunčano i ugodno vrijeme s temperaturama iznad 15 °C, a ponegdje i iznad 20 °C, poput Opatije. Jedino na krajnjem jugu zemlje povremeno ima kiše, no bez većih padalina. Prema najavama meteorologa, vikend će donijeti pretežno sunčano i još toplije vrijeme.

Što nas čeka danas?

Oglas

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas možemo očekivati djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U gorskim predjelima zemlje prevladavat će oblačno, a ponegdje su moguće slabe oborine, osobito u gorju, središnjoj Hrvatskoj te u Dalmaciji, gdje se popodne očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar u unutrašnjosti bit će slab do umjeren, sjeveroistočnog i istočnog smjera, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura. Posebno podno Velebita očekuju se povremeni olujni udari. U Dalmaciji će se popodne vjetar privremeno okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 °C, dok će u gorskim predjelima biti nešto niža.

Što nas čeka sutra?

Sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme, no u jutarnjim satima mjestimice će biti magle, a u Gorskoj Hrvatskoj i niskih oblaka. Vjetar će uglavnom biti slab, a na Jadranu će prijepodne puhati umjerena bura, dok će se od sredine dana očekivati okretanje vjetra na sjeverozapadni i jugozapadni smjer.

Jutarnje temperature bit će u rasponu od 9 do 14 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 15 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura dosezat će od 21 do 26 °C, dok će u gorskim predjelima biti nešto svježije.

Prema svemu sudeći, pred nama je ugodan vikend s toplijim vremenom, idealan za boravak na otvorenom.

L.O.