U Park šumi Jasikovac sutra utrka Yellow Ribbon Run

0

U Park šumi Jasikovac u Gospiću sutra će se održat utrka Yellow Ribbon Run pod sloganom „Trčimo za društvo i učimo za slobodu“, u organizaciji Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije te Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Program započinje okupljanjem i registracijom sudionika u 12 sati, dok će sama utrka krenuti u 13:45. Sudionici će trčati dionice od 3 ili 6 kilometara, ovisno o kategoriji za koju su se prijavili.

Oglas

Na događaju će sudjelovati mnogi ugledni gosti, među kojima ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, zamjenik veleposlanika Kraljevine Norveške Helge Klouman Marstrander, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Gospića Darko Milinović, p.o. ravnatelja uprave i voditelj projekta Zvonimir Penić, upravitelj Zatvora u Gospiću Petar Rukavina te voditeljica Probacijskog ureda u Gospiću Iverija Filipović. Sudjelovat će i bivši profesionalni boksač Stjepan Božić.

Utrka je dio šireg društvenog projekta kojim se nastoji podići svijest o rehabilitaciji i integraciji bivših zatvorenika u društvo. Nakon same utrke, sudionici će se okupiti na zajedničkom ručku i druženju, čime će manifestacija biti zaključena u prijateljskom i opuštenom ozračju.

Ovaj događaj podržava i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške, koje kontinuirano surađuje s hrvatskim institucijama na projektima usmjerenima na resocijalizaciju i unaprjeđenje zatvorskog sustava.

L.O.