Hrvatske ceste pokrenule provedbu projekta izrade idejnog rješenja i studije o utjecaju na okoliš za zapadnu obilaznicu Gospića

0

Župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, zahvalio se Hrvatskim cestama, resornom ministarstvu i Vladi Republike Hrvatske na pokretanju postupka javne nabave radi provedbe projekta izrade idejnog rješenja i studije o utjecaju zahvata na okoliš za zapadnu obilaznicu grada Gospića.

Procijenjena vrijednost izrade dokumentacije za predmetni projekt iznosi 145.000 eura, a obilaznica će značajno doprinijeti gospodarskom razvoju grada. Osim što će rasteretiti promet kroz središte Gospića, izgradnjom obilaznice omogućit će se i brži prilaz poslovnoj zoni Smiljansko Polje, što bi trebalo potaknuti daljnji razvoj industrije i povećanje zaposlenosti.

Oglas

Treba napomenuti da je resorno ministarstvo prošle godine dodijelilo Županijskoj upravi za ceste Ličko-senjske županije redovna sredstva u iznosu od 2,4 milijuna eura, dok je dodatnih 1,4 milijuna eura omogućilo uređenje cesta u Gospiću, za što su trenutno raspisani javni pozivi za odabir izvođača radova.

Vlada Republike Hrvatske odnosno ministarstva u Vladi, nastavljaju s brojnim ulaganjima u Ličko-senjsku županiju kao nikada do sada, čime se osigurava dugoročni gospodarski razvoj i poboljšanje kvalitete života u ovom dijelu Hrvatske. Projekti poput zapadne obilaznice Gospića, ali i brojni drugi na razini svih gradova i općina značajno će poboljšati kvalitetu života stanovnika, te unaprijediti gospodarstvo.

L.O.