Vikend u znaku policijskih akcija: brojni prekršaji i prometne nesreće

0

Tijekom proteklog vikenda policija je provela preventivno-represivne akcije usmjerene na povećanje sigurnosti u cestovnom prometu, fokusirajući se pritom na prekršaje prekoračenja brzine i vožnju pod utjecajem alkohola i droga. U sklopu ovih aktivnosti, evidentirano je 15 prekršaja prekoračenja brzine, 5 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola te 15 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Posebno teška situacija zabilježena je u nedjelju, 4. kolovoza 2024., u Štikadi, gdje je 29-godišnji vozač iz Štikade, bez vozačke dozvole i s oduzetom dozvolom zbog prethodnih prekršaja, izazvao prometnu nesreću. Vozač je, upravljajući automobilom gospićkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola koncentracije 1,64 g/kg, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo van kolnika, oštetio prometni znak i zaustavio se u raslinju.

Oglas

Unatoč potencijalno opasnoj situaciji, u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozač je uhićen i predan nadležnom sudu, gdje mu je određeno zadržavanje u pritvoru. Policija nastavlja s pojačanim nadzorom prometa te apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i koriste sigurnosne pojaseve.

L.O.