Općina Karlobag objavila javni poziv za podršku starijim osobama i osobama s invaliditetom

0

Općina Karlobag objavila je javni poziv za iskaz interesa korištenja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Inicijativa je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda plus kroz program “Zaželi – prevencija institucionalizacije” i dio je šireg programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”

Poziv je usmjeren na starije osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom koje žive u Karlobagu i okolici. Kvalificirane osobe mogu primiti pomoć u obavljanju kućanskih poslova, organizaciji prehrane, održavanju osobne higijene te drugih svakodnevnih potreba.

Oglas

Za kvalifikaciju, starije osobe i osobe s invaliditetom moraju živjeti u kućanstvu koje ispunjava specifične uvjete prihoda te ne koristiti druge slične usluge. Dodatno, osobe s invaliditetom moraju imati utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta prema važećim propisima.

Potrebni obrasci za prijavu mogu se preuzeti na službenoj web stranici Općine Karlobag ili osobno u prostorijama Općine. Prijave su otvorene trajno za vrijeme trajanja projekta, ali zbog ograničenog broja korisnika, zainteresirane osobe pozivaju se da se prijave što prije.

Za dodatne informacije, građani se mogu obratiti na broj telefona 053/694-460 ili putem e-maila tajnistvo@karlobag.hr.

L.O.