Novalja ugostila olimpijski festival dječjih vrtića

0

Gradska sportska dvorana u Novalji ovoga je tjedna postala središte veselja i sportskog duha kada je održan Olimpijski festival dječjih vrtića na nivou Ličko-senjske županije za 2024.g., pod sloganom “I ja ću biti olimpijac”. Festival su organizirali Hrvatski olimpijski odbor kroz Ured za programe lokalnog športa i Zajednica sportova Ličko-senjske županije, uz domaćinstvo Dječjeg vrtića “Carić” iz Novalje.

Šest vrtića iz županije sudjelovalo je u festivalu, okupivši oko 200 djece. Sudionici su bili DV Ciciban iz Otočca, DV Mali medo iz Lovinca, DV Pahuljica iz Gospića, DV Slapić iz Korenice, DV Travica iz Senja te domaćini DV Carić iz Novalje.

Oglas

Djeca su se natjecala u pet disciplina: trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj, bacanju loptice i malom nogometu. Uzbuđenje i natjecateljski duh vladali su tijekom cijelog dana, a mališani su pokazali zavidne sportske vještine.

Najuspješnija ekipa bila je DV Pahuljica iz Gospića, koja je osvojila pehar za najbolju ekipu u ukupnom plasmanu. Drugo mjesto zauzeo je DV Travica iz Senja, dok je treće mjesto pripalo DV Slapić iz Korenice. Nagrada za fair play ove godine pripala je DV Mali medo iz Lovinca.

Festival je započeo plesnom točkom “Proljetna vila”, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Grada Novalje, Ivan Dabo. Nagrade najboljima uručio je predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije, Milan Radošević.

Olimpijski festival dječjih vrtića još jednom je pokazao kako sport može povezati najmlađe i potaknuti ih na zdrav život i prijateljstvo, uz nadu da će neki od njih jednog dana zaista postati olimpijci.

L.O.