Potpredsjednik Vlade Tomo Medved i župan Ernest Petry u posjeti Karlobagu: Velika ulaganja u infrastrukturu i turistički razvoj

0

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao je danas općinu Karlobag sa županom Ličko-senjske županije, Ernestom Petryjem, zamjenicom župana Jasnom Orešković Brkljačić i domaćinom, načelnikom Općine Karlobag Borisom Smojverom.

Prilikom posjete najprije su obišli radove na rekonstrukciji prometno nepovoljnog raskrižja D25 s cestom za Baški Dolac vrijednost 130.000 eura, nakon čega je u prostorijama Općine uslijedilo potpisivanje ugovora između župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja i načelnika Općine Karlobag Borisa Smojvera. Radi se o Ugovoru o sufinanciranju projekta “Sanacija hotelske plaže” u vrijednosti 50.000 eura.

Oglas

Načelnik Općine Boris Smojver je tom prigodom zahvalio županu kao i Ličko-senjskoj županiji koja zadnjih par godina prepoznaje potrebe Općine i njenih žitelja te intenzivno ulaže u infrastrukturu i turistički razvoj što je vidljivo na području cijele općine Karlobag. Na samom kraju svečanog potpisivanja ugovora načelnik Smojver je iskoristio priliku da potpredsjedniku Vlade RH i ministru branitelja uruči poklon, reljef ostataka crkve sv. Karla Boromejskog – crkve srušene u 2. Svjetskom ratu, dodatno uništene 1953 godine kad je komunistička vlast odlučila kroz nju probiti cestu.

Potom je uslijedio obilazak rive gdje se trenutno provodi rekonstrukcija vrijedna 1.8 milijuna eura, kao i posjeta Gradskoj plaži koja je obnovljena s ulaganjem od 230.000 eura.

Tijekom obilaska, održano je i neformalno druženje s građanima, koji su otvoreno izrazili svoje zadovoljstvo vidljivim napretkom njihove općine na svakom koraku te su željeli pozdraviti i zahvaliti članu Vlade RH, ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i županu Petryju stiskom ruke.

Nakon posjeta Karlobagu, posjetili su i Barić Dragu, gdje su u tijeku radovi na sanaciji rive vrijedni gotovo 900.000 eura. Mještani ovog prekrasnog dijela općine srdačno su dočekali sve prisutne i iskoristili priliku da se također zahvale Vladi RH i Županu na prepoznavanju njihovih potreba te ulaganjima koja se provode. Također, izrazili su svoje zadovoljstvo što će već ove godine započeti rješavanje problema s vodovodom koji već godinama muči mještane.

Današnji posjet potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i župana Ernesta Petryja općini Karlobag naglasio je važnost ulaganja u infrastrukturu i turistički razvoj, te prepoznavanje potreba lokalnog stanovništva. Ova posjeta predstavlja korak naprijed prema poboljšanju kvalitete života građana te daljnjem razvoju općine Karlobag.

Nakon posjeta Ličko-senjskoj županiji, ministar Medved posjetio je crkvu Gospe od Ružarija, nakon čega je prisustvovao predizbornom skupu HDZ-a u Ražancu koji se nalazi u Zadarskoj županiji, ali je ujedno i pripadajući dio VII. izborne jedinice.

Na skupu se okupio veliki broj mještana na kojima su se nazočnima obratili kandidati HDZ-a iz VII. izborne jedinice, ministar Tomo Medved, ministrica Nikolina Brnjac, Rade Šimičević te Ernest Petry.

S.D./L.O.